MKF-4-380x400

Teamcultuur

De cultuur in een team lijkt iets ongrijpbaars, maar dat is het zeker niet. Je kunt aan de slag met de cultuur in een team. Een professioneel team is één van de voorwaarden die nodig is om schoolontwikkeling op gang te krijgen en te houden.

Bij InterZin geloven wij in de cruciale rol van het team en wij zullen daarom altijd binnen een opdracht ook met de teamcultuur aan de slag gaan. Het liefst in samenhang met inhoudelijke onderwerpen.
Soms is het nodig om eerst vooral aan de teamcultuur te gaan werken voordat er andere onderwerpen kunnen worden opgepakt. Binnen een cultuurtraject werken wij met het hele team, inclusief directie en ib, aan thema’s als betrouwbaarheid, eigenaarschap, dialoog, lerend vermogen, communicatie en effectiviteit.

Het is mogelijk om in een dagdeel samen met het team een cultuuranalyse te maken. Vanuit daar komen de werkpunten voor het team naar boven waar een passend traject op kan worden ontworpen. Teamcultuur trajecten gaan vaak hand in hand met een visie traject, maar dat hoeft natuurlijk niet. Wij gebruiken veel werkvormen van Deep Democratie in deze trajecten.