MKF-LR-Interzin-2017-27-380x400
Marjan van Houwelingen - Beeldbank WR-6918

Interim IB

De rol van de intern begeleider in een basisschool wordt steeds belangrijker. De intern begeleider moet iemand zijn met kennis en ervaring, een coördinator en een coach, iemand die structuur aanbrengt, leerkrachten kan ondersteunen en kan delegeren. Een serieuze gesprekspartner is voor de directeur en ook met ouders een professioneel gesprek kan voeren.

Een interim intern begeleider heeft visie op onderwijs en begeleiding van alle kinderen ongeacht wat de onderwijsbehoefte van de leerling is.  Een schaap met vijf poten met een hands on mentaliteit.

InterZin werkt met zeer ervaren intern begeleiders. Onze interim-ib zijn opgeleid als master special education needs of orthopedagoog en hebben ruime praktijkervaring. Daardoor bieden wij, bij vragen in de ondersteuning of (tijdelijke) vervanging van uw interne begeleider of zorgcoördinator, een professional met een hoog denk- en werkniveau.

Steeds meer besturen maken ook gebruik van onze interim projectaanstellingen voor intern begeleiders. U kunt hierbij denken aan intensieve verbetertrajecten of extra inzet rondom een inspectie bezoek.

Wij verzorgen ook trainingen en coaching voor IBers in de school. Denk aan een traject over de veranderende rol van de IBer binnen een netwerk van IB of binnen een bestuur of samenwerkingsverband.

Ook de training IB en Directie samen aan het stuur, de Tandem functie levert veel nieuwe inzichten en is praktisch van aard.

Feedback bij afronding