Annette Schaafsma

Annette is een bevlogen en verbindende onderwijsprofessional.
Zij heeft jarenlange ervaring in het onderwijs: als leidinggevende, als trainer waarbij het leren en professionaliseren van (aankomende) leraren centraal staat. Zij is expert op het gebied van taal-en leesonderwijs en als procesbegeleider bij onderwijsontwikkeling. In haar rol als lerarenopleider op de PABO en programmaleider Samen Opleiden en Professionaliseren heeft zij, samen met heel veel leraren, schoolleiders en bestuurders, gewerkt aan innovaties: het versterken van onderwijskwaliteit, werkplezier en professionalisering in het onderwijs.

In haar werk legt Annette de verbinding tussen het ontwikkelen, uitvoeren en implementeren van veranderingen en tussen visie, beleid en uitvoering. Daarbij laat ze zich inspireren door collega’s in de school, praktijkkennis en onderzoek.
Haar stijl van leidinggeven kenmerkt zich door ontmoeting en dialoog, ruimte binnen duidelijke kaders, vertrouwen en eigenaarschap, het stimuleren van reflectie en professionalisering, en het vervullen van een brug- en bufferfunctie.
Annette is gecertificeerd als coach. Zowel op persoonlijkheidsvraagstukken, coaching on the job alsmede teamcoaching.

Opdrachtgevers zeggen over haar: Het is naast leuk, ook verrijkend en inspirerend om met haar samen te werken. Annette kan complexe situaties analyseren, werkt doelgericht en vanuit visie. Zij sluit goed aan op de vraag, is bevlogen en verbindend met veel energie.

U kunt Annette bereiken op 0613979903 of via de mail: annette@interzin.nl