Idske Witteveen

Idske Witteveen stapt gemakkelijk in de rol van trainer, adviseur, coach en (interim)leider. Ze communiceert toegankelijk en met impact op zowel operationeel als bestuursniveau.

Zij begeleidt graag schoolteams, schoolleiders en schoolbesturen bij duurzame onderwijsontwikkelingen. Hierbij staat voor haar altijd de docenten en leerkrachten centraal omdat zij weet dat wanneer de koers van de school wordt gedragen door de leraren, het beleid sneller effect heeft op het operationele onderwijs.

Zelf heeft zij 12 jaar gewerkt als wiskundedocent in het voortgezet onderwijs en combineert deze ervaring met een afgeronde Master Onderwijswetenschappen. Door de combinatie van kennis en ervaring komt zij gemakkelijk tot een scherpe analyse van de bestaande situatie van een school en herkent vervolgens snel de kansen voor verbeteringen.

Idske heeft ruime ervaring met het ontwerpen en aansturen van verandertrajecten binnen scholen en weet zorgvuldig om te gaan met eventuele weerstanden of blokkades. Overal waar ze komt brengt ze, behalve haar inzicht, ook een cultuur van vertrouwen, harmonie, teamgeest en open communicatie aan tafel.

Ze past een systematische manier van werken toe en voelt daarbij de bestaande schoolcultuur goed aan. Als (interim)leider kan Idske overzicht scheppen in de vaak al bestaande goede initiatieven in een school en die in verbinding brengen met het onderwijsbeleid. “In een onderwijsteam bruist het vaak van de goede ideeën want zo zijn onderwijs professionals en daarom kies ik voor deze aanwezige creativiteit als het uitgangspunt van elke verandering.”

U kunt Idske vanaf 1 oktober bereiken op 06-50613639 via de mail: idske@interzin.nl